Monday, February 03, 2014

membunuh masa

Assalamualaikum

Sekarang tengah kat bilik on call. Specialist on call tak sampai lagi so lepak kejap kat dalam bilik.

Alhamdulillah, walaupun setakat ni agak sibuk, tapi kebanyakan masih di bawah kawalan. Pagi saja untuk postnatal rounds ada 31 babies, so nak tercabut lutut rasa.

Ikutkan kalau on call yang macam biasa xdela komplen sangat, yang ni pun bukanla komplen, sekadar bercerita je. Kalau on call biasa, malam sebelum tu biasa dah dapat rehat cukup.

Nak jadi cerita semalam kok 930 am abes on call pastu terus balik, tapi mata lak xnak lelap. Petang tu dapat la tido2 ayam dalam 2 jam kot. Letih gile rasa, pastu jadi panas sebab liverpool xleh nak menang.

Dipendekkan cerita, hari ni kena on call balik. Badan still terasa letih daripada on call sebelum ni and sekarang dh on call.

Tapi buat je la. Yang penting memang kena on call jugak. So daripada komplen baikla buat je.

Seronok gak dapat update blog dari henfon je.

Haha, mengarut gile entry kali ni.

Till next time,
Assalamualaikum

Sunday, February 02, 2014

ISMA

Assalamualaikum

In the name of Allah the Most Gracious the Most Merciful.

I was told yesterday that I appear different from he usually sees in Facebook. I was described too opinionated and rebellious, whereas at work, I am a bit lively, cheerful and cool. Okay, I made up that 'cool'. 

This friend is of an opinion that what ISMA does is not entirely wrong. Of course, nobody will disagree. 

That is not the main focus of this entry. 

I reckon, whatever the subject that I bring up on Facebook or Twitter, my critiques are directed towards his or her thoughts. Almost always there will be replies from them.

My idea mainly to voice out my dissatisfaction, and whatever that you may agree or not, let us take it as we agree to disagree.

I very much still cherish our friendship, my ISMA friends. I'm pretty sure life in Auckland would have been much more difficult if it wasn't for you people. I sincerely thank you for everything.


My wife and Natasya. My backbone that keeps me going. May you always be blessed. Love you both.

Till next time,
Assalamualaikum

Tuesday, January 28, 2014

Tweetsip

Assalamualaikum

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Pengasih

Kita dikejutkan dengan satu lagi pilihanraya kecil yang baru diumumkan sebentar tadi. ADUN Kajang secara tiba-tiba meletakkan jawatan. Agakan orang ramai, walaupun kelihatan tidak logik, ialah masalah kesihatan.

Yang diberitahu kepada rakyat ialah keputusan beliau bertujuan untuk menguatkan jentera PR di Selangor.

Turut dibincangkan ialah hubungan perletakan jawatan ini dengan konflik Azmin-Khalid Ibrahim. Benar atau tidak, tiada siapa yang dapat mengesahkan.

Rakyat Selangor pastinya tidak mahu membazir masa dengan berkempen lagi. Tidak sampai 5 jam berita ini tersebar, beribu-ribu das tembakan telah ditujukan ke PKR dan de facto leader DSAI. Tidak kurang yang mencadangkan agar diundi siapa sahaja selain PKR pada pilihanraya kecil ini.

Rakyat Malaysia yang tidak pernah mengambil tahu perihal negara, masih sibuk membincangkan kenapa penyanyi A yang menang AJL, dan kenapa bukan B?

Karakter rakyat yang progresif jelas kelihatan di sini. Hahaha.. tak kelakar pun

salam

Sunday, January 26, 2014

Burnt out

Assalamualaikum

in the name of Allah the Most Gracious the Most Merciful

This is only Day 3 of my 5 day break. Break from work, it is supposed to sound fun. Mentally I'm only few stages yet from reaching equal-to-leukaemia-spent-phase. I feel so burnt out.

Exams are months away. 4 months to be exact. Oh, I forgot to mention that I've spent 3 days reading Nelson Textbook of Paediatrics.


It's thickness is probably 5-6 cm. I can deal with that. What is killing me is the text is so wordy.

Nevertheless, I'll give my best shot for this upcoming Year 1 exams. I can imagine what's life going to be like in the next 4 months.

Studying as a medical student wasn't that hard. You have no other commitments other than your books and exams. It is different this time, especially having your family around. You need to have allocated time for them, for them being the most precious possession forever. 24 hours is not enough for your studies, your own family, your extended family and football definitely.

Allah is the Most Fair of all. He knows what is best.

Tomorrow will be the same old routine.

On LFC related matter, has anyone come to realise that we have not signed any new player yet? The only signature that we have secured is Dunkin Donuts. How lame is that? I can't complain though. We can at least be proud to have succeeded, since 2 of our targets were stolen by CFC and Spurs.

Can't get any lame than that, huh?

I'll try to come up with something fun. Or something provocative. I've been picking up unnecessary fights on Facebook. Lol!

till next time,
assalamualaikum

Sunday, January 19, 2014

Agree to disagree

assalamualaikum

in the name of Allah the Most Gracious the Most Merciful

I was involved in a healthy debate with a friend recently. Well, people have their own ideas and so do I. For you to move forward, one thing that you ought to learn is to agree to disagree.

While he admits to have been doing his research, one should not resort to thinking that I prefer to stay here and listen to hearsays.

I decided not to extend the argument. I thought it would bring more harm than good. Therefore I discontinued it.

till next time,
assalamualaikum

Thursday, January 16, 2014

Hakikat yang tak diketahui

assalamualaikum

Dengan nama Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Terfikir sejenak sewaktu menghabiskan masa di facebook. Ada satu hamba Allah menzahirkan pendapat beliau tentang beberapa isu.

Bermula dengan gegaran sewaktu jenazah Ariel Sharon dikebumikan. Digambarkan seolah-olah bumi sendiri tidak mahu menerima jasad. Sama ada kebetulan atau hakikat, itu bukanlah persoalan sebenar yang ingin saya timbulkan.

Sejak dari bangku sekolah menengah kita dimomokkan dengan cerita betapa kejinya makhluk bernama Mustafa Kamal Attartuk. Tidak perlu saya coret satu persatu, terlalu banyak dan semuanya tidak datang dengan sumber bertulis yang sah.

Ini menjadikan saya ingin tahu bagaimanakah pandangan orang Turki sendiri terhadap pemimpin mereka ini. Adakah beliau seburuk itu? Adakah cerita-cerita yang didengari sebelum ini benar-benar  betul?

Seakan-akan pelik bila seluruh dunia menghina seorang tokoh tetapi tokoh ini masih disanjungi di tempat beliau sendiri? Stadium bola sepak pun turut dinamakan dengan nama beliau.


Kalau sesiapa yang ada kelapangan dan ada sumber yang reliable, mohon dikongsi bersama. Sekadar ingin tahu sahaja.

Jangan nanti saya dituduh liberal pula, hahaha.

sehingga bertemu kembali
salam


Wednesday, January 15, 2014

Sweet charity

assalamualaikum

In the name of Allah the Most Gracious the Most Merciful

I have come to realise that as you get older, you will find that being smart and confident is extremely attractive. Not in inappropriate manner of course.

A few academicians have caught some attention of late. One of them is Dr Maszlee. I used to idolize Dr Maza for introducing the idea of celebrating different school of thoughts. Dr Maszlee is different.

https://www.youtube.com/watch?v=RoABPZZUD0E

I reckon that one day, when I'm finally done with my Masters, I would like to be active in NGO related activities. I want to give back to the public. The sweetness of committing yourself for the good of the public is very rewarding.

One day, Azri, one day.

till next time,
assalamualaikum